Linsundersökning

Vid en linsundersökning ingår vanlig synundersökningen samt noggrann genomgång av ögats främre yttre del. Det är viktigt att man inte slarvar med regelbundna kontroller eftersom linsproblem inte alltid syns eller går att känna för linsbäraren. De vanligaste problemen med linser är ögoninfektion, slarvig hantering och att man använder linserna längre än avsett.

Vi går igenom och provar de linsalternativ som finns med ditt synfel och ger råd och tips om ditt linsbärande och fortsatta ögonhälsa. Ibland föreslår vi en ny linssort t ex om det har kommit nya sorter som är bättre för ögat eller om det finns ett annat koncept som vi tror passar just dig bättre. Då får du prova utan extra kostnad. För dig som använder linser sedan tidigare kostar kontrollen 350 kronor. Du som inte haft linser tidigare betalar 595 kronor.

Vi rekommenderar att du kontrollerar dina ögon en gång om året.

Varje gång det är dags för ny kontroll blir du dessutom automatiskt påmind.

Relaterat

Ögonbottenundersökning

Ögonbottenundersökning

Hos oss kan du komplettera synundersökning med ögonhälsoundersökning som även innehåller ögonbottenundersökning med ögonkamera och synfältsmätning.

Läs mer
Synundersökning för glasögon

Synundersökning för glasögon

I de allra flesta fall är en oskarp syn indikation på att man behöver glasögon. Man kan också ha symptom som huvudvärk, trötta ögon, gruskänsla eller sveda i ögonen.

Läs mer
Linsundersökning

Linsundersökning

Vid en linsundersökning ingår vanlig synundersökningen samt noggrann genomgång av ögats främre yttre del.

Läs mer