Den här var het 1996 men skulle du köpa 
den idag?

Progressiva glas var inte särskilt bra förr i världen. I mitten på 80-talet var hälften av kunderna missnöjda. De såg inte bra och kände obehag. Först en bit in på 90-talet kom glas som gav mer nöjda kunder. Många av dagens progressiva glas har fortfarande begränsningar, särskilt inom en meters avstånd. Den största begränsningen är ständiga huvudrörelser för att hitta den rätta punkten i glaset. Vår glasleverantör Essilor, frågade drygt 2500 progressivbärare vad de förväntar sig av glas i toppskiktet samt vilka de största nackdelarna är med progressiva glas. Svaret blev ständiga huvudrörelser mellan olika läsobjekt inom en meters avstånd, (dator, läsplatta och mobil) samt begränsat synfält på nära håll. 

Nya Varilux X

Essilor ville möta framtiden och utgick från Generation X och deras värderingar. Resultatet blev Varilux X-series med förbättrat kontrast och närseende vid sämre ljusförhållande än alla andra progressiva glas. Nya Varilux X är bättre för alla men är ett premiumglas. Undersökningar visar att 9 av 10 behöver inte röra på huvudet lika mycket längre för att se skarpt.

Pris: Från 7.590:-
(våra enklaste progressiva glas kostar 2.790kr)

Generation X förväntar sig fler valmöjligheter. De välkomnar ny teknologi som ett medel att behålla kontrollen över sina liv. De är pragmatiska och förkastar allt som inte fungerar. I mångt och mycket är Generation X motståndare till alla varumärken, om inte varumärket ger något tillbaka

Relaterat

Våra glas

Våra glas

Våra glas är världens mest använda

Läs mer
Glasögon - Barn

Glasögon - Barn

Bra syn ger en bättre start på livet och hjälper barnen i deras utveckling

Läs mer
Arbetsglasögon

Arbetsglasögon

I många fall är det arbetsgivarens ansvar att anställda får hjälp med en synundersökning.

Läs mer
Trygghetsavtal

Trygghetsavtal

Glasögon - Trygghetsavtal

Läs mer
Delbetala

Delbetala

Dela upp betalning upp till 6 månader.

Läs mer
Progressiva glas

Progressiva glas

Våra bästa progressiva glas någonsin

Läs mer